Vår Djävulsdans

Vår Djävulsdans

Öppen eller sluten föreläsning

 

"Han hade bara lite problem med spriten".

Här kastas du som åhörare mellan skratt och gråt, vardagsproblem och livsfara, kärlek och hat.

 

På ett naket och öppenhjärtligt sätt berättas om vår resa från två håll, den beroende och den medberoende, föreläsningen baseras på personliga upplevelser och händelser.

 

I närmare 3 timmar kommer du att häpnas, nicka igenkännande och lära, detta är en resa som massor av människor känner igen sig i, vi sätter ord på den.

Omdömen

"En föreläsning vi varmt rekommenderar."

En föreläsning som ökade förståelsen för alkoholistens och den medberoendes drivkrafter och för sjukdomens mekanismer. Föreläsningen gav så många aha-upplevelser och ögonöppnare!

 

Micke berättade på ett mycket självutlämnande sätt, men ändå sakligt, hur han gjorde allt för att förneka för sig själv och för sin omgivning att han var alkoholberoende. Vi fick en förståelse för hur djupt ner en människa kan hamna i ett beroende utan att kunna ta sig ur.

 

Ulrikas berättelse om hur hon som medberoende gjorde allt för att skydda familjen från att andra skulle förstå hur illa det var, fick oss att förstå hur viktigt det är för oss människor att bli bekräftade som duktiga och hur långt man kan gå i ett medberoende för att hålla uppe en fasad av att allt är bra.

 

Vi kan varmt rekommendera denna föreläsning

 

Anhörigsamordnare Carina Brännäng

Behandlingsassistent Malin Wärme

Nynäshamns Kommun. 13 April, Nynäshamn

 

"En ovanlig föreläsning"

Har varit på en väldigt givande föreläsning ikväll. En lite mer ovanlig föreläsning då både alkholisten och medberoende föreläste tillsammans. Dom berättade sina storys utifrån sin kärleksfulla respekt mot varandra.

 

Det intressanta med den här föreläsningen var att dom båda berättade ur deras perspektiv under deras resa. Dom kompliterade varandra så otroligt mycket.

 

En väldigt givande föreläsning som jag varmt rekomenderar att gå på.

Lycka till i eran resa i tillfrisknande. Kom ihåg En dag i taget.

 

Malin, 28 April

"En intressant föreläsning som känns unik."

Det var en intressant föreläsning som känns unik eftersom jag som lyssnare får lyssna på båda sidorna, både den beroende och den medberoendes.

 

Beroende men kanske framförallt medberoendeproblematiken behöver uppmärksammas och det här är ett bra sätt.

 

Det bryter tystnaden om det som annars är så skam och skuldbelagt.

 

Som medberoende själv var det en påminnelse om hur mitt liv sett ut tidigare. Jag tror det är viktigt att påminna sig själv om det emellanåt.

 

Sara, 28 April, Gävle

Krantzz Föreläsning HB

969774-6395

Furuvägen 3,

820 20 Ljusne

Bankgiro: 757-3488

Swish: 123 197 95 66