Video

Video

FRÅN DJÄVULSDANSEN PÅ SVT

Djävulsdansen SVT, avsnitt 2

 

I andra avsnittet av Djävulsdansen möter Sanna Lundell Ulrika Elfström Krantz, som länge var omedveten om sin mans alkoholproblem och sitt eget medberoende. Den stora vändpunkten kom när Ulrika en dag hittade sin man medvetslös i sovrummet.

 

– Här låg han. Han hade fått lugnande tabletter och så hade han druckit. Och det blev en kollaps och han hamnade på intensiven, berättar Ulrika Elfström Krantz i programmet.

 

Ulrika träffade sin man Micke i samband med en finlandskryssning och i början av relationen var relationen underbar. Alkoholen var dock ständigt närvarande och Ulrika berättar att hon har förstått att hon var medberoende utan att veta om det.

 

Till och med efter att Micke kollapsat i hemmet så berättade Ulrika ingenting för familj och vänner om vad som hade hänt.

 

– Ingen skulle få veta att Micke hade problem med spriten. Men om jag inte hade hittat honom hade han inte levt, säger Ulrika. – Han är ju mitt allt, så det är fruktansvärt jobbigt att tänka på.

 

Efter sjukhusvistelsen såg Ulrika till att Micke och hon själv fick hjälp, men Ulrikas medberoende utvecklades till ett kontrollbehov och det tog lång tid innan de insåg vidden av sina problem. I programmet berättar även Micke Krantz själv om sin historia och vi får se hur paret lever i dag.

 

Krantzz Föreläsning HB

969774-6395

Furuvägen 3,

820 20 Ljusne

Bankgiro: 757-3488

Swish: 123 197 95 66